26 Μαΐου 2012

Μπάρες με φράουλες




ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΕΤΕ τον φούρνο στους 180C.
ΣΤΡΩΝΕΤΕ ένα ταψάκι 23χ23εκ. με αντικολλητικό χαρτί.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ' ένα μπώλ, μ'ένα πιρούνι ...
3/4 ποτηριού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 ποτηριού αλεύρι ολικής
1/4 ποτηριού ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
1 κουταλάκι άρωμα βανίλιας

ΒΑΖΕΤΕ το μίγμα στο ταψάκι και το πατάτε με τα χέρια σας, να στρωθεί καλά.

ΨΗΝΕΤΕ για περίπου 25 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, φτιάχνετε την επικάλυψη.
ΒΡΑΖΕΤΕ σε μία κατσαρόλα, για 10 λεπτά ...
300γρ φράουλες 
1/4 ποτήρι νερό
Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις πολτοποιείτε στο μίξερ.
Θα χρειαστείτε 1 ποτήρι από τον πολτό.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ σ'ένα μπώλ...
200γρ ζαχαρούχο γάλα
3 κρόκους αυγών

ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ...
χυμό από 1 λάιμ
τον πολτό της φράουλας
ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ καλά και ρίχνετε το μίγμα στο καυτό μπισκότο.
ΨΗΝΕΤΕ για 25 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το μίγμα.
Όταν ψηθεί, το αφήνετε να κρυώσει, το κόβετε σε κομμάτια και το βάζετε στο ψυγείο.
πατήστε για να δείτε τη συνταγή 

22 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ ωραία συνταγή!!!
    Τρελαίνομαι για τις φράουλες!!!
    Καλό Σαβ/κο!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία! Εγώ δεν ήξεςρα το blog! Ευχαριστουμε Πέπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι μιάς φίλης, πρίν λίγο καιρό το ξεκίνησε!
      καλή σου μέρα Έρη!!!

      Διαγραφή
  3. Σε όλες τις φραουλο-νοστιμιές λέμε ναί!
    Φιλιά, καλό ΣΚ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κι εγώ το ίδιο αλλά αυτή είναι η τελευταία για φέτος!
      βγήκανε τα κεράσια!!!

      Διαγραφή
  4. Πέπη μου εκπληκτικό, τέλεια συνταγή!!!Ευχαριστούμε!!!
    Φιλιά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος26/5/12, 10:54 μ.μ.

    Πολύ ωραίες οι step-by-step οδηγίες.
    Λές να μπορεί να γίνει η συνταγή και με κεράσια? (είμαι ελαφρώς άσχετη με το συγκεκριμένο φρούτο αλλά μιας και το ανέφερες....)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Exeis orexi na vgazeis koukoutsia???????????
      Xaxa!!! Ta kerasia de ta xrisimopoiisei pote se gliko.....

      Διαγραφή
  6. Ακόμα μια φοβερή συνταγή που ξετρύπωσες και προσάρμοσες! Θα γίνεται φανταστική η επικάλυψη με το ζαχαρούχο και τον πολτό φράουλας!
    Ωραία η νέα blogοφίλη και τα λέει και χαριτωμένα, οι προτάσεις σου σήμερα μας άνοιξαν την όρεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kai i epikalipsi alla kai i vasi itan souper, sa biskoto!!!!
      s' efxaristo Dark Chef!

      Διαγραφή
  7. Πέπη πάλι έγραψες κορίτσι!! Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Α, γι' αυτό είχατε μια κόντρα με την άλλη φιλενάδα για τις φράουλες που έχουν ξεμείνει!!!
    Τώρα μάλιστα, κατάλαβα πως εδώ μέσα έγινε της φράουλας η "μπάρα" (όχι το κάγκελο) :-)))
    Καλημέρες και καλή δύναμη Πέπη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχα!!!ναι ναι..μεγάλη κόντρα.....χαχαχα!!!!
      γεια σου Πηνελόπη!

      Διαγραφή
  9. Τελειες μπαρες... αυτη η κρεμα απο πανω ειναι ολα τα λεφτα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλώς την!!!
      σε χάσαμε!
      αλλάξες τίτλο στο μπλόγκ σου?????

      Διαγραφή
  10. Πέπη υπέροχες οι μπάρες από φράουλα!!! Πρέπει να είναι πολύ γευστικές!! Μπράβο και για το καινούργιο Blog που μας συστήνεις!!!! Καλή Εβδομάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το blog της Τάνιας το διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό, έχει πολύ ωραίες ιδέες και ευχάριστο τρόπο γραφής!
    Ωραία συνταγή επέλεξες Πέπη, με είχε ενθουσιάσει από την πρώτη στιγμή!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή